Pierniczki alpejskie

Pierniczki alpejskie

4.8 78 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
40 sztuk

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    75 g
  • miodu płynnego
    140 g
  • przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker® (40 g)
    1 opakowanie
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    65 g
  • sody oczyszczonej Dr. Oetker®
    1 łyżeczka
  • jajka
    2
  • żółtko
    1
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    30 g
  • mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    330 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
    10 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 68.2 kcal / 285.2 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 38 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...