Pierniczki alpejskie

Pierniczki alpejskie

4.8 78 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
40 sztuk

Składniki

  • 75 g masła pokrojonego na kawałki
  • 140 g miodu płynnego
  • 1 opakowanie przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker® (40 g)
  • 65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dr. Oetker®
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 330 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 68.2 kcal / 285.2 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 38 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...