
Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki alpejskie
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
40 sztuk
Składniki
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
140 g miodu płynnego
-
1 opakowanie przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker® (40 g)
-
65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
330 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
68.2 kcal /
285.2 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
38 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska