Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki alpejskie
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
40 sztuk
Składniki
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
140 g miodu płynnego
-
1 opakowanie przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker® (40 g)
-
65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
330 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
38 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
285.2 kJ /
68.2 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe muffinki
35 min
Lukier
2 godz.
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Popękane ciasteczka
4 godz. 35 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 godz.
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min