
Urządzenia i Akcesoria
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
300 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
230 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
¾ - 1 ¼ czerwonej cebuli (opcjonalnie) przekrojonej na pół
-
¾ - 1 ¼ jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
6 łyżek majonezu
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.3 kcal /
616.1 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
414.1 mg