
Urządzenia i Akcesoria
Risotto med parmesanost
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner
Składniki
-
parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)75 g
-
skalotteløg (ca. 30 g)1
-
smør60 g
-
ekstra jomfruolivenolie15 g
-
risottoris (fx Carnaroli, Arborio), kogetid 14-15 minutter (se tip)480 g
-
hvidvin, tør90 g
-
vand1230 g
-
bouillonterning (0,5l) okse eller grøntsager1 ½
-
salt efter smag1 ½ - 2 tsk
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
451.1 kcal /
1887.4 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
865.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz.
1 godz.
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
50 min