Risotto med parmesanost

Risotto med parmesanost

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner

Składniki

  • parmesanost skåret i mindre stykker (3 cm)
    75 g
  • skalotteløg (ca. 30 g)
    1
  • smør
    60 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    15 g
  • risottoris (fx Carnaroli, Arborio), kogetid 14-15 minutter (se tip)
    480 g
  • hvidvin, tør
    90 g
  • vand
    1230 g
  • bouillonterning (0,5l) okse eller grøntsager
    1 ½
    1 ½ teske med top boullion, hjemmelavet
  • salt efter smag
    1 ½ - 2 tsk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 451.1 kcal / 1887.4 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 865.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie