Pasta med rejer og spinat (2500 kcal)

Pasta med rejer og spinat (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • vand
    1400 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • ekstra jomfruolivenolie
    50 g
  • pasta, penne eller anden pasta
    350 g
  • fed hvidløg
    2 - 3
  • courgette skåret i 0,5 cm halve skiver
    150 g
  • korianderblade, friske
    10 - 15 g
  • fløde, min 30 % fedt
    200 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • hvedemel
    30 g
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • rejer, friske, pillede (se tip)
    300 - 400 g
  • babyspinat, frisk
    70 g
  • rucola (opcjonalnie)
    50 g
    50 g brøndkarse blade
  • parmesan ost, revet til servering
  • sort peber, friskkværnet til servreing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 764 kcal / 3200 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1008 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie