Fonduta di formaggio

Fonduta di formaggio

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 3 spicchi di aglio
  • 900 g di formaggio Gruviera a pezzi (3 cm)
  • 300 g di formaggio Emmental a pezzi (3 cm)
  • 3 cucchiai di amido di mais (maizena)
  • 630 g di vino bianco secco
  • 30 g di Kirsch
  • 3 pizzico di pepe macinato
  • ½ - 1 cucchiaino di noce moscata in polvere a piacere
  • ½ - 1 cucchiaino di paprica dolce a piacere
  • 1100 g di pane bianco a cubetti (2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2043.3 mg
Białko 78.3 g
Kalorie 5917.2 kJ / 1414.3 kcal
Tłuszcz 68.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 38.8 g
Węglowodany 98.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...