Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 400 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 400 g di Fontina a pezzi (3 cm)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 200 g di vino bianco secco
- 15 g di grappa alle ciliegie (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di paprika dolce in polvere
- 700 g di pane bianco, a cubetti (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5393 kJ / 1291 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min
Bagna cauda
35 dk
Flan ai quattro formaggi
1sa
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Zabaione
15 Min
Soufflé al formaggio
55 dk
Soufflé al Castelmagno
55 dk
Riso alla 'nduja con fonduta di provola
40 dk
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 min
Mini bonet
2h
Fonduta
8 Std. 20 Min
Bonèt
2h