Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 400 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 400 g di Fontina a pezzi (3 cm)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 200 g di vino bianco secco
- 15 g di grappa alle ciliegie (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di paprika dolce in polvere
- 700 g di pane bianco, a cubetti (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5393 kJ / 1291 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8hod. 20min
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Salsa bernese
20min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10 min.
Salsa rubra
30 min.
Salsa olandese (TM6)
15 Min
Salsa olandese alla paprika e peperoni
15 Min
Fonduta di formaggio
20min
Burro mediterraneo
5h 20min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Fonduta con tartufo bianco
2 godz. 20 min