Urządzenia i Akcesoria
Torta di ricotta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
16 porzioni
Składniki
-
200 g di burro a pezzi + q.b.
-
600 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza
-
200 g di burro a pezzi
-
500 g di zucchero
-
2 pizzichi di sale
-
6 uova
-
100 g di latte
-
600 g di ricotta
-
100 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
-
1 bustina di lievito in polvere
-
80 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
160.2 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1913 kJ /
457.2 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
64.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 min
Zuppa inglese al forno
3 godz. 25 min
Crostata alle mele
1 godz.
Ciambella al limone
2 godz.
Torta di mele
1 godz.
Torta marmorizzata
2 godz.
Torta frangipane
1 godz. 25 min
Torta stracciatella
50 min
Amandovolo
1 godz. 15 min
Torta sabbiosa
50 min
Focaccia dolce
45 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 godz. 10 min