Torta di ricotta

Torta di ricotta

4.0 4 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
16 porzioni

Składniki

  • 200 g di burro a pezzi + q.b.
  • 600 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza
  • 200 g di burro a pezzi
  • 500 g di zucchero
  • 2 pizzichi di sale
  • 6 uova
  • 100 g di latte
  • 600 g di ricotta
  • 100 g di uvetta sultanina (opcjonalnie)
  • 1 bustina di lievito in polvere
  • 80 g di lamelle di mandorle, tostate (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 160.2 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 1913 kJ / 457.2 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 64.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...