Cytryny w syropie imbirowym

Cytryny w syropie imbirowym

4.9 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 słoików

Składniki

  • 400 g cukru
  • 330 g wody
  • 110 - 120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 25 - 35 g korzenia imbiru, świeżego , pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 - 6 cytryn , ekologicznych, pokrojonych w 3 mm plastry, bez pestek

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1414 kJ / 338 kcal
Białko 0.9 g
Węglowodany 88.6 g
Tłuszcz 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Błonnik 2 g
Sód 5.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...