Urządzenia i Akcesoria
Crêpes Suzette
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Crêpe Batter
-
plain flour80 g
-
caster sugar20 g
-
medium egg1
-
milk195 g
-
unsalted butter melted, plus extra for frying25 g
Suzette Butter
-
orange thin peelings of skin and juice½
-
lemon thin peelings of skin only½
-
caster sugar35 g
-
CointreauGrand Marnier40 g
-
unsalted butter soft55 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
48.3 mg
Białko
6 g
Kalorie
1481 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min
Mojito
5 min
Crêpes
1 godz. 15 min
American-style Pancakes
40 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Whisked Egg Whites
5 min
Whipped Cream
10 min
Smoothie
5 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Raspberry Cheesecake
3 godz. 25 min
Chestnut Flour Pancakes with Apple Compote
45 min