Crêpes Suzette

4.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Crêpe Batter
  • plain flour
    80 g
  • caster sugar
    20 g
  • medium egg
    1
  • milk
    195 g
  • unsalted butter melted, plus extra for frying
    25 g
Suzette Butter
  • orange thin peelings of skin and juice
    ½
  • lemon thin peelings of skin only
    ½
  • caster sugar
    35 g
  • Grand Marnier
    40 g
    Cointreau
  • unsalted butter soft
    55 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 48.3 mg
Białko 6 g
Kalorie 1481 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...