Tomatensuppe

Tomatensuppe

4.4 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2 - 4
  • Olivenöl
    35 g
  • Wasser
    330 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Tomaten geviertelt
    670 g
  • Bauernbrot in Scheiben, geröstet
    250 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Salz
    ¼ TL
  • Basilikum ohne Stiele, in Streifen
    3 - 4 Stängel
  • Basilikum ohne Stiele, in Streifen
    ⅓ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 226 kcal / 951 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...