Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten65 g
-
säuerliche Äpfel (à ca. 180 g)2
-
Eier1
-
Zucker75 g
-
Weinbrand (opcjonalnie)15 g
-
Mehl100 g
-
Backpulver (8 g)½ EL
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1492 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Apfelmuffins
40 min
Zitronenkuchen
2 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Apfel-Nuss-Torte
4 godz. 30 min
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Apfeltarte
1 godz.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Nusskuchen
1 godz. 10 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Rührkuchen
1 godz. 10 min