Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 2 EL Weichweizengrieß zum Ausstreuen
- 280 g Zucker
- 4 Eier
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 TL Backpulver
- 1000 g Magerquark
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Russischer Zupfkuchen
1 Std. 30 Min
Joghurtkuchen
1h 40min
Zitronenkuchen
2h
Apfelkuchen
1 Std.
Butterkuchen mit Mohn
4h
Aprikosen-Mandel-Torte
3 Std.
Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Frischkäsetorte ohne Backen
5h
Mohnkuchen mit Streuseln
1 Std. 25 Min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Rüblitorte
1 Std. 15 Min
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min