Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen und Bemehlen
- 1 Prise Salz
-
½
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub ¼ TL Vanilleextrakt - 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 900 - 1000 g Äpfel (z. B. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein)
- 30 g Zucker
- 10 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Brioche
9 godz. 30 min
Kartoffel-Gemüse-Püree
45 min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50min
Zitronenkuchen
2h
Apfelkuchen
1h
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45 min
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Fruchtsorbet, schnell
10min
Apfeltarte (upside down)
1h 10min
Apfelmuffins
40 min
Hefeschnecken
1h 40min
Käsekuchen
1h 30min