Kirschtorte Schwarzwälder Art

Kirschtorte Schwarzwälder Art

4.1 423 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    300 g
  • Zucker
    200 g
  • Kakao
    30 g
  • Eier
    5
  • Mehl
    300 g
  • Backpulver
    1 Pck.
Füllung und Fertigstellung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    800 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    3 TL
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Kirschwasser
    4 EL
  • Sauerkirschen (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, einige Kirschen für die Dekoration zur Seite gelegt
    1 Glas
  • Schokoladenstreusel oder -raspel
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 488 kcal / 2042 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...