Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 30 g Kakao
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Sahnesteif
- 4 EL Kirschwasser
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, einige Kirschen für die Dekoration zur Seite gelegt
- 50 g Schokoladenstreusel oder -raspel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30min
Erdbeertorte
4h
Käse-Sahne-Torte
2h
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Erdbeersahnetorte
6 Std. 30 Min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Schokoladenkuchen mit Schlagsahne
1 godz. 10 min
Etagentorte
7ωρ.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6 Std. 30 Min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min