Urządzenia i Akcesoria
Sos czekoladowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
7 porcji
Składniki
-
350 g cukru
-
¾ laski wanilii pokrojonej na kawałki
-
350 g wody
-
2 szczypty soli
-
140 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
48.8 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1006.8 kJ /
240.6 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
61.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowe słoiczki
40 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Herbata mrożona
1 godz. 20 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Koktajl mleczny orzechowo-czekoladowy
10 min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Sos owocowy coulis
10 min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Gorąca czekolada
10 min