Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Carbonara
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces1 oz
-
pecorino cheese (opcjonalnie)½ oz
-
shallot (approx. 0.5 oz)½
-
bacon cut into pieces (¼ in.)3 oz
-
water50 oz
-
salt divided¾ tsp
-
spaghetti8 oz
-
large egg1
-
egg yolk from large egg1
-
ground black pepper1 pinch
-
extra virgin olive oil½ oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1437.2 mg
Białko
30.9 g
Kalorie
3336.2 kJ /
797.4 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
88.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes and Waffles
40 min
Beef Lasagna
2 godz. 5 min
Shepherd's Pie
1 godz. 15 min
Boiled Pasta
20 min
Fettuccine Alfredo
40 min
Bolognese Sauce
1 godz. 10 min
Shrimp Scampi
40 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 godz. 5 min
Creamy Pasta with Peas
25 min
Macaroni and Cheese
35 min
Penne Bolognese
40 min
Lasagna
2 godz. 30 min