Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) , cut in pieces80 g
Pastry
-
butter, unsalted , cut in pieces, plus extra for greasing110 g
-
flour , plus extra for dusting230 g
-
salt½ - 1 tsp
-
water75 g
Filling
-
bacon cubes300 g
-
eggs6
-
milk80 g
-
150 g creamcrème fraîche150 g
-
salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper3 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
1250 kJ /
298.8 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcz
22.3 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
370.2 mg