Urządzenia i Akcesoria
Spargelcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser600 g
-
Butter20 g
-
Zucker¾ TL
-
weißer Spargel geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)350 g
-
Speisestärke20 g
-
Worcester-Sauce2 Spritzer
-
Weißwein (opcjonalnie) trocken15 g
-
Zitronensaft¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Salz1 TL
-
Eigelb2
-
Sahne140 g
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
840 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mürbeteig
5 Min
Apfelmuffins
40 Min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 Min
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Tomatencremesuppe
35 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 Min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 Min
Spargelcremesuppe
25 Min
Kartoffel-Gemüse-Püree
45 Min
Fruchtsorbet, schnell
10 Min
Zwiebelsuppe
1 Std.