Urządzenia i Akcesoria
Spargelcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser600 g
-
Butter20 g
-
Zucker¾ TL
-
weißer Spargel geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)350 g
-
Speisestärke20 g
-
Worcester-Sauce2 Spritzer
-
Weißwein (opcjonalnie) trocken15 g
-
Zitronensaft¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Salz1 TL
-
Eigelb2
-
Sahne140 g
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
840 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwiebelsuppe
1 godz.
Fruchtsorbet, schnell
10 min
Mürbeteig
5 min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Tomatencremesuppe
35 min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Spargelcremesuppe
25 min
Blumenkohlsuppe
40 min
Kohlrabisuppe
30 min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40 min
Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen
35 min