Käse-Porree-Suppe

Käse-Porree-Suppe

3.8 57 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    10 g
  • Hackfleisch, gemischt
    250 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    100 g
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ geh. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Muskat
    1 Prise
  • Schmand
    100 g
  • Kräuterschmelzkäse
    100 g
  • Schnittlauch in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
    ¼ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1297 mg
Białko 36 g
Kalorie 2968 kJ / 709 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 42 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...