Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 30 g mel
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 60 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 24 pés de alecrim
- Flor de sal q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 502.8 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 98.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti de claras e chá de flores e ervas aromáticas
55 min
Biscoitos estaladiços
25 min
Focaccia recheada
3h
Tisana de hortelã, erva-doce e limão
10min
Bolo de amendoim
35 min
Tarte de legumes espiralizados com Halloumi - TM6
1 godz. 10 min
Piza com rebordo recheado
2h 30min
Arroz de ervilhas com salsichas
30 min
Pão-de-ló de Freitas
45 min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30 min
Pão-de-ló de chocolate
1h
Tarte de amêndoa da Estremadura
45 min