Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 30 g mel
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 60 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 24 pés de alecrim
- Flor de sal q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 502.8 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 98.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de cenoura
1h 40min
Piza paneer tikka
2h
Pão doce de canela
2u. 40min
Croquetes surpresa
40min
Bolinhos de canela
25min
Frango picado com polenta
45min
Ervilhas com presunto e ovo - Frango com molho de mostarda e legumes
45min
Bombons de licor de amêndoa amarga
1h 15min
Piza branca de Inverno
1h 25min
Pães de leite
1h 35 min
Biscoitos estaladiços
25min
Broinhas de castanha
1hod. 30min