Wersje kompatybilne
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 90 g butter
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g raw sugar
- 70 g dark brown sugar
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp natural vanilla extract
Ganache
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 pinch sea salt, to taste (opcjonalnie)
- 100 g white chocolate, cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- waffle cones, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3119.8 kJ / 742.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 514.8 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Chocolate pudding
6 Std. 30 Min
Chocolate ice cream
12h
Orange liqueur zabaglione
15min
Kormolas (Kulkuls)
3 Std.
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45 min
Brazilian cheese puffs
20min
Chicken San Fernando
55 min
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29u. 30min
Passionfruit and coconut slice
5h
Chocolate Frangelico® gelato
28 Std.
Crème brûlée
7h