Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl

Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
8 portions

Składniki

Ice cream
  • butter
    90 g
  • pouring (whipping) cream
    500 g
  • full cream milk
    250 g
  • egg yolks
    6
  • raw sugar
    70 g
  • dark brown sugar
    70 g
  • sea salt
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Ganache
  • roasted salted peanuts
    100 g
  • sea salt (opcjonalnie) to taste
    1 pinch
  • white chocolate cut into pieces
    100 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
Assembly
  • waffle cones (opcjonalnie) to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 742.8 kcal / 3119.8 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 53.5 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 27.7 g
Sód 514.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...