
Urządzenia i Akcesoria
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
8 portions
Składniki
Ice cream
-
butter90 g
-
pouring (whipping) cream500 g
-
full cream milk250 g
-
egg yolks6
-
raw sugar70 g
-
dark brown sugar70 g
-
sea salt1 tsp
-
natural vanilla extract2 tsp
Ganache
-
roasted salted peanuts100 g
-
sea salt (opcjonalnie) to taste1 pinch
-
white chocolate cut into pieces100 g
-
pouring (whipping) cream100 g
Assembly
-
waffle cones (opcjonalnie) to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
742.8 kcal /
3119.8 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
53.5 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
27.7 g
Sód
514.8 mg