Urządzenia i Akcesoria
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
8 portions
Składniki
Ice cream
-
butter90 g
-
pouring (whipping) cream500 g
-
full cream milk250 g
-
egg yolks6
-
raw sugar70 g
-
dark brown sugar70 g
-
sea salt1 tsp
-
natural vanilla extract2 tsp
Ganache
-
roasted salted peanuts100 g
-
sea salt (opcjonalnie) to taste1 pinch
-
white chocolate cut into pieces100 g
-
pouring (whipping) cream100 g
Assembly
-
waffle cones (opcjonalnie) to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
514.8 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
3119.8 kJ /
742.8 kcal
Tłuszcz
53.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
27.7 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Watermelon and chia yoghurt pops
5 godz. 45 min
Chocolate mint thins
2 godz. 30 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1 godz. 55 min
Mango cheesecake
6 godz. 35 min
Chocolate nougat bars
2 godz. 30 min
Candied spiced pumpkin
24 godz. 30 min
Chocolate crackle surprise
2 godz. 30 min
Vanilla nut milk
12 godz. 20 min
Frozen strawberry cheesecake
24 godz.
Triple treat ice cream cake
16 godz. 45 min
Lime meringue tartlets
2 godz. 40 min