Wersje kompatybilne
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 90 g butter
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g raw sugar
- 70 g dark brown sugar
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp natural vanilla extract
Ganache
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 pinch sea salt, to taste (opcjonalnie)
- 100 g white chocolate, cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- waffle cones, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3119.8 kJ / 742.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 514.8 mg
Alternatywne przepisy
Lemon sorbet
8h 30 min
Berry mousse
5h
All-Purpose Gluten Free Flour
5min
Chocolate ice cream
12 Std.
Vanilla ice cream
12 Std.
Fruit ice cream
10min
Frozen fruit sorbet
10min
Black & white chocolate tartufo
13h 55min
Lemon ice cream torte
48 godz. 40 min
Lychee sorbet with vodka
8h 15 min
Gingerbread ice cream
10h 20 min
Strawberry almond gelato
12 Std. 20 Min