
Wersje kompatybilne
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 90 g butter
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g raw sugar
- 70 g dark brown sugar
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp natural vanilla extract
Ganache
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 pinch sea salt to taste (opcjonalnie)
- 100 g white chocolate cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- waffle cones to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 742.8 kcal / 3119.8 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Sód
- 514.8 mg