Wersje kompatybilne
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit bowls
- 100 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 - 150 g light brown sugar, to taste
- 1 egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- oil spray, for greasing
Ice cream
- 150 g plain chocolate biscuits
- 600 g pouring (whipping) cream
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- chocolate lollies of choice, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1456.7 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 99.8 mg
Alternatywne przepisy
Marshmallow icing
7 Std. 40 Min
Whoopie pies
1 godz. 20 min
Biscuit pops
2h 5min
Layered Jaffa® slice
2h 30 min
Frappé coffee
5 min
Home-style sponge cake
2h 30 min
Buttercream icing
10min
Marshmallow pops
25h 40min
Pinwheel biscuits
26h 40min
Giant doughnuts
2h 40 min
Mac & cheese cups
1 godz. 15 min
Chocolate cupcakes
1 godz. 20 min