Wersje kompatybilne
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit bowls
- 100 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 - 150 g light brown sugar, to taste
- 1 egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- oil spray, for greasing
Ice cream
- 150 g plain chocolate biscuits
- 600 g pouring (whipping) cream
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- chocolate lollies of choice, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1456.7 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 99.8 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Freckle cake
26 Std. 40 Min
Chocolate pudding
6h 30min
Chocolate ice cream
12 godz.
Vanilla ice cream
12 godz.
Biscuit pops
2u. 5min
Giant doughnuts
2 Std. 40 Min
Orange slushy cups
24sa 15 dk
Chocolate ice cream
24h 20min
Chocolate mint thins
2h 30min
Chocolate ripple cheesecake towers
40min
Marshmallow icing
7h 40 min