Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro
- 300 g di farina tipo 00
- 2 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Crema ricotta e mascarpone
- 250 g di ricotta
- 110 g di zucchero
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 200 g di frutti di bosco, misti, freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla nocciola
2 Std.
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45 Min
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 Std.
Crostata mele e cannella
1h 20min
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Sbriciolata ai mirtilli
1 Std.
Torta Nua
2 Std.
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min