Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
TM5 TM6

Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco

4.2 (184 oceny)

Składniki

Base

  • 100 g di zucchero
  • 100 g di burro
  • 300 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci

Crema ricotta e mascarpone

  • 250 g di ricotta
  • 110 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone

Terminare la preparazione

  • 200 g di frutti di bosco, misti, freschi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1853 kJ / 443 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
46.9 g
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy