Urządzenia i Akcesoria
Cornos de gazela
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 unidades
Składniki
Massa
-
farinha350 g
-
ovo1
-
manteiga120 g
-
água de flor de laranjeira60 g
Recheio
-
açúcar230 g
-
amêndoa s/ pele200 g
-
água de flor de laranjeira20 g
-
clara de ovo1
-
Farinha q.b. p/ polvilhar
-
Água q.b. p/ pincelar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 unidade
Sód
5.6 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
596.9 kJ /
142.7 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Molho de caramelo
15 min
Pão de alho
1 godz. 15 min
Pães de cerveja e queijo
50 min
Torrão
3 godz.
Tarteletes doces de tomate
Brak ocen
Demo piza & sopa de tomate
2 godz.
Ovinhos da páscoa
8 godz.
Copinhos
1 godz. 30 min
Palmiers cobertos
2 godz.
Telhas de cacau e amêndoas
13 godz.
Macarons de chocolate
2 godz.
Merengue de cacau
2 godz. 15 min