Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 350 g farinha
- 1 ovo
- 120 g manteiga
- 60 g água de flor de laranjeira
Recheio
- 230 g açúcar
- 200 g amêndoa s/ pele
- 20 g água de flor de laranjeira
- 1 clara de ovo
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 596.9 kJ / 142.7 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5.6 mg
Alternatywne przepisy
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Queijo em conserva
5 Min
Galette de morango
50 Min
Macarons com creme de lavanda
5h 20min
Piza de alcachofra
Brak ocen
Queijo tipo mascarpone
16 godz.
Bolos da Morávia
Brak ocen
Bolo gelado
1 Std. 30 Min
Vianinhas recheadas
50 Min
Girafa torta
30 Min
Cassata de avelã e chocolate
8h
Cocada da avó Dede
25 Min