Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 350 g água
- 2 c. chá de tomilho-limão
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 350 g pickles
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- 15 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 1 c. sopa de cebolinho picado
- 100 g queijo flamengo fatiado
- 100 g mortadela em fatias
- Folhas de alface iceberg q.b.
- 100 g queijo mozarela em fatias
- 100 g fiambre em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3381.9 kJ / 808.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 56.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1085.6 mg
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 Std. 20 Min
Massa-mãe
360h
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Baguetes com azeite, alho e coentros
Brak ocen
Piza com batata e alecrim
50min
Massa Choux
2h
Éclairs de chocolate
2h
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Brioche de especiarias
3 Std.
Bôla de carne em vinha de alhos
8h
Bolo estrela
1h 40min
Pão de alho e ervas
1h 40min