Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pétalas cristalizadas
- 500 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Pétalas de rosa comestíveis q.b. p/ decorar
Bolo
- 120 g açúcar
- 3 ovos
- 100 g farinha tipo 55
- 50 g manteiga derretida
- 1 vagem de baunilha, só as sementes (opcjonalnie)
- Manteiga q.b. p/ untar
Xarope
- 50 g água
- 10 g sumo de limão
Recheio
- 30 g manteiga
- 25 g doce de framboesa
- 10 g sumo de limão
Maçapão
- 120 g amêndoa s/ pele
- ½ clara de ovo (20 g aprox.)
Glacé
- 1 clara de ovo
- 1 c. chá de sumo de limão
- Corantes alimentares de várias cores q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 913.8 kJ / 218.4 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 17.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taça dos reis
8h
Enrolado de amêndoa
1 Std. 45 Min
Bolo frangipane
55 Min
Gelado de baunilha
12 Std.
Gelado de iogurte com molho de caramelo
6h
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9 Std. 15 Min
Gelado mascarado
8h
Lençol
30 min
Gelado de nata e café
8h
Pasta de açúcar
10 min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Bolo de Baptizado
2j 30 menit