Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 10 克 姜 ,切丝
- 1 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- 100 克 五花肉 ,切片,0.5厘米
- 1 茶匙 老抽
- 1 茶匙 生抽
- 10 克 料酒
- 150 克 新鲜黑木耳
- 250 克 大白菜 ,切段
- ½ 茶匙 盐
- 2 支 葱 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1118 kJ / 267 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 13.1 g