牛肉馅饼
TM5 TM6

牛肉馅饼

4.7 (64 oceny)

Składniki

面团

  • 250 克 面粉
  • 150 克 水
  • 10 克 油
  • 2 - 3 克 盐 ,约½茶匙

牛肉馅

  • 50 克 洋葱
  • 250 克 牛肉肉糜
  • 2 - 3 克 黄豆酱 ,约½茶匙
  • 5 克 姜 ,切末
  • 100 克 葱 ,切末
  • 2 - 3 克 老抽 ,约½茶匙
  • 1 颗 蛋
  • 2 - 3 克 盐 ,约½茶匙
  • 10 克 料酒
  • 2 - 3 克 花椒粉 ,约½茶匙
  • 20 克 油 ,额外准备些油煎用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2054.8 kJ / 491.1 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
51.7 g
Tłuszcz
22.2 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
2.8 g
Sód
610.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy