冷吃牛肉
TM6 TM5

冷吃牛肉

4.7 (173 oceny)

Składniki

  • 100 克 菜籽油
  • 6 瓣 蒜头
  • 10 克 姜
  • 50 克 京葱 ,切段
  • 10 克 花椒
  • 8 克 辣椒粉 ,辣椒面(约2茶匙)
  • 20 克 老抽
  • 30 克 生抽
  • 10 克 糖
  • 3 克 五香粉 (约½茶匙)
  • 600 克 牛肉 ,选用牛腿肉,切成1×6-7厘米长条状
  • 15 克 干辣椒 ,切条
  • 3 茶匙 白芝麻 ,熟的

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1931.3 kJ / 462 kcal
Białko
31.8 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
30.2 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
4 g
Sód
833.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy