Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 姜 ,切片
- 2 个 八角
- 1 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- 10 克 油
- 500 克 鸡 ,切大块(5厘米)
- 300 克 去壳熟栗子肉
- 10 克 老抽
- 30 克 生抽
- ½ 茶匙 盐
- 10 克 糖
- 200 克 水
- 2 根 葱 ,切段,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.3 g