Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 鸡爪
- 30 克 油
- 100 克 蒜头 ,带皮用刀背拍扁
- 20 克 葱
- 2 - 5 支 新鲜小米椒
- 30 克 姜 ,切厚片
- 1300 克 水
- 50 克 生抽
- 20 克 老抽
- 30 克 糖
- 100 克 米酒
- 1 克 白胡椒粉 (约¼茶匙)
- 20 克 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1226 kJ / 293.3 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 568.9 mg