Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g quiabos
- 1 limão, só o sumo
- Água q.b. p/ lavar os quiabos
- 1 malagueta vermelha s/ sementes
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1140 g pernas de frango (10 unid. aprox.)
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 150 g polpa de tomate
- 50 g cerveja
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 20 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2528.1 kJ / 604.2 kcal
- Białko
- 55.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 970 mg
Alternatywne przepisy
Guisado de frango com chouriço e grão
40 min
Bobó de camarão
45 Min
Clericot
Brak ocen
Frango com quiabo
40 min
Molho vinagrete
15min
Frango com vinho e molho de romã
1j
Escalopes com alcachofra e molho de limão
45 Min
Caldo de galinha com tortellini de camarão
55 Min
Pernas de frango guisadas com feijão
4h 35min
Guisado dos reis
13h 10min
Guisado de borrego
13 godz.
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1h 10 min