Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g quiabos
- 1 limão, só o sumo
- Água q.b. p/ lavar os quiabos
- 1 malagueta vermelha s/ sementes
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1140 g pernas de frango (10 unid. aprox.)
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 150 g polpa de tomate
- 50 g cerveja
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 20 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2528.1 kJ / 604.2 kcal
- Białko
- 55.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 970 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de vento
3h
Pasta de alho
10min
Bobó de camarão
45min
Escondidinho de carne seca
12h
Muamba de galinha com funje
50min
Guisado dos reis
13hod. 10min
Feijão tropeiro
25min
Biryani de borrego
1 Std. 20 Min
Cholent de carne com legumes de inverno
4h 30min
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1sa 10 dk
Calulu de peixe
40min
Moqueca de peixe e farofa
50min