Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De véspera
- 100 g massa-mãe
- 100 g farinha
- 100 g água
- Azeite q.b. p/ untar
Pão
- 250 g água
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 g sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Massa-mãe de trigo e maçã
72h 20min
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Papo-secos com massa-mãe
48 godz.
Bijoux de trigo e centeio
15h 20 min
Massa-mãe em pó
24 Std.
Pão rústico
2 godz.
Massa-mãe
360h
Pão branco
15 godz.
Pão rústico suíço
25h 20 min
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min