Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De véspera
- 100 g massa-mãe
- 100 g farinha
- 100 g água
- Azeite q.b. p/ untar
Pão
- 250 g água
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 g sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min
Pão branco
15 godz.
Massa-mãe de trigo e maçã
72 godz. 20 min
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18 godz.
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Massa-mãe
360h
Pão pardo torcido
16u.
Pão de lavrador
16h 15min
Nuvem de espelta
16h 30min
Massa-mãe em pó
24h
Pão Venezia
17 godz. 10 min