Bolo de abacaxi e coco

Bolo de abacaxi e coco

3.6 113 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 unidades

Składniki

  • açúcar
    110 g
  • abacaxi cortado em pedaços
    200 g
    200 g ananás de lata, em rodelas, escorrido
  • manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
    110 g
  • ovos
    2
  • iogurte
    250 g
  • farinha
    200 g
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • bicarbonato de sódio
    ¼ c. chá de
  • Extrato de baunilha q.b. p/ aromatizar
  • coco ralado mais q.b. p/ guarnecer
    150 g
  • sal
    2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 415.6 kcal / 1738.7 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 42.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Sód 162.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...