Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g farinha integral
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 70 g
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão de centeio e aveia
1hod. 30min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1h 35 min
Pão de forma sem côdea
2h
Pão de iogurte
50min
Cacetinhos de centeio
1hod. 30min
Pão de iogurte
1h 25min
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de espelta e trigo sarraceno
1u. 55min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de alfarroba
1h 35 min