Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hidratación de cereales
- 30 g de harina de maíz, (polenta)
- 20 g de avena
- 10 g de salvado de trigo
- 60 g de agua mineral
Masa
- 100 g de harina integral
- 300 g de harina
- 40 g de azúcar morena
- 10 g de sal
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 10 g de levadura seca instantánea - 30 g de arroz integral cocido
- 30 g de miel
- 120 g de leche
- 180 g de agua mineral, a temperatura ambiente
Cobertura de semillas
- 1 cucharada de avena
- 1 cucharada de semillas de amapola
- 1 cucharada de semillas de girasol
- 1 cucharada de semillas de linaza
- 1 cucharada de ajonjolí
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 474 kJ / 113 kcal
- Białko
- 3.24 g
- Węglowodany
- 20.63 g
- Tłuszcz
- 1.98 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de caja integral
1h 40min
Galletas de almendra
1 godz. 20 min
Pan de caja con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Barras de cerveza
30 min
Panecillos integrales
3h 40min
Pan integral de semillas
2h 50min
Pan de espelta y trigo sarraceno
1h
Pastel de membrillo
8 godz.
Galletas de avena y pasas
50 min
Pan integral con cerveza y aceite de oliva
2h 50min
Pastel de pera y nuez
1 godz. 10 min
Hogaza de centeno
16h 50min