![Bombón de vainilla y caramelo TM6 Bombón de vainilla y caramelo TM6](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/70f6f01a-4dd7-4958-8e1d-b13392d27530/Derivates/4f9a4533-85ef-428f-bc13-5d9e5743b663.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar
lub 250 g de azúcar morena - 200 - 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1030 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla sin sal, fría (en un sólo trozo)
- 1 cda vinagre
Cobertura de chocolate
- 120 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos
- 15 g de mantequilla
Base de chocolate
- 100 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 100 g de galletas tipo barquillo, en trozos pequeños
Crema de vainilla
- 1 vaina de vainilla
- 200 g de leche
- 2 huevos
- 50 g de azúcar
- 20 g de fécula de maíz
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 6088 kJ / 1455 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 113.2 g
- Tłuszcz
- 102.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 77 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espuma para capuchino
10min
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6ч.
Mil hojas con sonrisas TM6
3u.
Rollo de café
2 Std. 30 Min
Amaretti
1h 20min
Pastel de invierno decorativo
3h 25min
Pastel moka TM6 (Black Diamond)
2 Std.
Tiramisú de caramelo TM6
4 godz. 50 min
Panqué cubierto con chocolate TM6
1h
Pay de limón helado con merengue italiano
5h 10min
Matcha caramel latte con leche de coco Helado
1u. 45min
Café Dalgona
10min