Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina
- 90 g de mantequilla
- 40 g de agua
- 1 cda de azúcar
- 1 clara de huevo, para barnizar
Relleno
- 50 g de azúcar
- 3 huevos
- 1 pizca de sal
- 100 g de leche
- 75 g de mantequilla
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
Cobertura
- 200 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 cda de azúcar
- 50 g de chocolate, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2052 kJ / 513 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de limón
2 Std.
Magdalenas
1h 20 min
Bizcocho cebra
1h 10 min
Flan de naranja
5h
Budín de chocolate
35 min
Mousse de chocolate
1h
Gallete caprese
40 min
Bocaditos de chocolate y dulce de leche
1h 45 min
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Pudín de pan
3h
Alfajores Argentinos
1h 10 min
Natilla
2 godz. 30 min