![Pan de palomitas de maíz (sin gluten) Pan de palomitas de maíz (sin gluten)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80DB5307-7054-491B-9758-4727259DC934/Derivates/B2E96FEA-B741-4686-947D-77A50AEE159C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de granos de maíz palomero
- 50 g de almidón de tapioca, (mandioca) o fécula de tapioca
Masa de levadura
- 100 g de agua mineral
- 30 g de levadura prensada fresca
- 50 g de harina sin gluten panificable
- 1 cucharadita de azúcar
Resto
- 300 g de agua mineral
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de ajonjolí
- 100 g de harina sin gluten
- aceite de oliva extra virgen, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 5.25 g
- Węglowodany
- 24.38 g
- Tłuszcz
- 9.54 g
- Błonnik
- 4.28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hot cakes de quinoa
25 Min
Yogur de nuez de la india con vainilla TM6
16h
Crepas sin gluten rellenas de crema de almendras, pistaches e higos
35 Min
Yogur de coco
Brak ocen
Mantequilla vegana
6 Std. 10 Min
Cheesecake vegano, sin gluten
3 godz. 30 min
Panqué de calabaza sin gluten
2 Std. 20 Min
Flan de amaranto
4h 40min
Harina sin gluten para panadería
10p
Panqué de plátano (vegano y sin gluten)
1h 30min
Base para pay sin gluten
15 min
Crepas (sin gluten)
1 Std. 20 Min