![Helado bicolor con praliné Helado bicolor con praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B967CC9B-A500-48D8-A224-38F3903D27AC/Derivates/ACB6E671-6FFC-4176-A179-AB05F6DC82CD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de almendra
- 50 g de azúcar
- 25 g de agua
- 50 g de almendras peladas
Helado bicolor
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 320 g de leche condensada
- 20 g de cocoa en polvo
- 16 - 20 galletas, tipo Maria
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2014 kJ / 482 kcal
- Białko
- 7.19 g
- Węglowodany
- 42.59 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 1.17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie con ganache glucosado
3h
Macarrones de chocolate
24 godz.
Pastel de chocolate para dos
30min
Helado de cheesecake
13 godz.
Helado de vainilla
12h
Helado de vainilla
13 godz.
Mousse de chocolate
30min
Besos de dama
1 godz.
Cobertura de mousse de chocolate
10 min
Merengue francés con cocoa
2h 10 min
Mordiscos caseros
1 godz.
Helado de chocolate
8j 30 menit