Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di zucchero
- 200 g di nocciole tostate
- 100 g di burro a pezzi
-
1
cucchiaio di olio di nocciole
lub 1 cucchiaio di olio di oliva - 3 uova
- 160 g di latte intero
- 200 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1345.8 kJ / 321.7 kcal
- Białko
- 1345.8 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta stracciatella
50 min
Torta soffice al cocco
45 min
Muffin alle mandorle
40 min
Torta di mais
1h
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta al cocco
1h
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta all'amaretto con crema
1h 5min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 min
Torta sabbiosa
50 min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di nocciole del Piemonte
1 Std. 15 Min