Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
lub 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2656 kJ / 635 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
Alternatywne przepisy
Christmas Cake
517 Std. 45 Min
Cornish Pasty
1sa 30 dk
Christmas Pudding
14h 30min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50min
Shortcrust pastry
5min
Steak and Kidney Pudding
5h
Dundee Cake
3 Std. 10 Min
Duck and Pork Terrine
52óra
Victoria Sponge
1h 10min
Rich Shortcrust Pastry
25min
Lavender Shortbread
1 Std.
Yorkshire Pudding
1 Std.