Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
lub 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2656 kJ / 635 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
Alternatywne przepisy
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Shortcrust pastry
5min
Spotted Dick Pudding
2u. 45min
Steak and Kidney Pudding
5h
Crumpets
3 Std.
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30 min
Bread Sauce
1h 25 min
Béchamel Sauce
15min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Béchamel Sauce
15min
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h