Bolo cassata
TM6 TM5 TM31

Bolo cassata

5.0 (1 ocena)

Składniki

Recheio

  • 50 g açúcar
  • 80 g pistácio
  • 350 g queijo ricota
  • 50 g crème fraîche
  • 400 g alperce cortado em cubos

Bolo

  • 8 ovos
  • 300 g açúcar
  • 300 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
  • 50 g leite
  • 1 limão, só a raspa
  • 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
  • 1 c. chá de fermento p/ bolos
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3518 kJ / 840.8 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
88.4 g
Tłuszcz
47.3 g
Tłuszcz nasycony
25.9 g
Błonnik
3.4 g
Sód
162.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy