Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g açúcar
- 80 g pistácio
- 350 g queijo ricota
- 50 g crème fraîche
- 400 g alperce cortado em cubos
Bolo
- 8 ovos
- 300 g açúcar
- 300 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 50 g leite
- 1 limão, só a raspa
- 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3518 kJ / 840.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 88.4 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 162.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo gelado
8h 30min
Bolo de chocolate
1h 40min
Bolo gelado
1h 30min
Bolo de chocolate
1h 20min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo Alasca
8h
Bolo de anos Baleia
6h
Mousse de chocolate e avelã
5 menit
Bolo de Baptizado
2h 30min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo festa de chocolate
3h
Bolo Mimoso
55 Min