Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de ginja
- 230 g água
- 25 g glucose
- 210 g açúcar
- 500 g ginjas congeladas
- 10 g sumo de laranja (½ unid. aprox.)
Bolo de chocolate
- 250 g açúcar
- 250 g manteiga
- 4 ovos
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g cointreau
- 200 g farinha tipo 55
Merengue
- 100 g água
- 300 g açúcar
- 25 g glucose
- 4 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 2 - 4 gotas de sumo de limão
- ½ c. chá de cremor tártaro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Pudim que não vai ao forno
6h
Bolo de coco sem farinha
35min
Bolo gelado
8h 30min
Tarte gelada de limão
8h
Panacotas de ameixa
5h
Coroa de pães
9h 30min
Bolo xadrez
1h 40min
Bolo de chocolate e framboesa
4óra 20p
Alfajor
1 Std. 20 Min
Ovo estrelado
40min
Bolo cassata
40min
Crème brulée com coco e lima
1h 15min