Bolo Alasca
TM6 TM5 TM31

Bolo Alasca

5.0 (2 oceny)

Składniki

Gelado de ginja

  • 230 g água
  • 25 g glucose
  • 210 g açúcar
  • 500 g ginjas congeladas
  • 10 g sumo de laranja (½ unid. aprox.)

Bolo de chocolate

  • 250 g açúcar
  • 250 g manteiga
  • 4 ovos
  • 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
  • 50 g cointreau
  • 200 g farinha tipo 55

Merengue

  • 100 g água
  • 300 g açúcar
  • 25 g glucose
  • 4 claras de ovo
  • 1 pitada de sal
  • 2 - 4 gotas de sumo de limão
  • ½ c. chá de cremor tártaro

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3130 kJ / 748 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
112 g
Tłuszcz
30 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy