Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de ginja
- 230 g água
- 25 g glucose
- 210 g açúcar
- 500 g ginjas congeladas
- 10 g sumo de laranja (½ unid. aprox.)
Bolo de chocolate
- 250 g açúcar
- 250 g manteiga
- 4 ovos
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g cointreau
- 200 g farinha tipo 55
Merengue
- 100 g água
- 300 g açúcar
- 25 g glucose
- 4 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 2 - 4 gotas de sumo de limão
- ½ c. chá de cremor tártaro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Bolo panda
3h
Pão preto
2h
Panacotas de ameixa
5h
Bolo gelado
8h 30min
Flores de curgete recheadas
25 min
Bolo mojito
45 min
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55 min
Crepes com recheio de espargos
50 min
Bolo xadrez
1h 40min
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
35 min
Bolo cassata
40 min
Bolo de ananás
2h