Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Genoise
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g açúcar
- 8 ovos
- 150 g farinha tipo 55
Recheio
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 6 claras de ovo
- 150 g açúcar
- 250 g manteiga
- 6 gemas de ovo
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Cobertura
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3624.8 kJ / 866.4 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 104.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo fresco de morango
3sa
Tarte gelada de limão
8h
Almôndegas de borrego com molho de iogurte e arroz
40 min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1j
Fofos com creme de laranja
1j
Pasta de açúcar
10 min
Brioche de especiarias
3sa
Bolo de anos Baleia
6h
Palmiers cobertos
2j
Bolo com frutos silvestres e natas
1j
Bolo Moka
1j
Bolo de ananás
2j