Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de nata
- 200 g açúcar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Creme de avelã e arroz tufado
- 150 g arroz tufado de chocolate
- 90 g açúcar
- 100 g avelã
- 60 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 70 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 0.1 litro
- Kalorie
- 1497 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 118 g
- Tłuszcz
- 107 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de baunilha
12 Std.
Gelado bicolor com praliné
8u. 20min
Gelado de morango
5min
Gelado de chocolate
12 Std.
Bombons de gelado de menta
14 Std.
Gelado mascarado
8u.
Gelado de menta e chocolate
24 Std.
Gelado de nata com chocolate
8h 45min
Gelado de iogurte com molho de caramelo
6h
Gelados em copos de chocolate
12 Std.
Gelado de doce de leite condensado
14 Std.
Gelado semáforo
7h 30 min