Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de nata
- 200 g açúcar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Creme de avelã e arroz tufado
- 150 g arroz tufado de chocolate
- 90 g açúcar
- 100 g avelã
- 60 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 70 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 0.1 litro
- Kalorie
- 1497 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 118 g
- Tłuszcz
- 107 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de avelã com molho de chocolate
9h
Iogurte com cenoura, maçã e granola e chai latte
Brak ocen
Gelado de baunilha
12h
Bombons de gelado de menta
14h
Gelado de iogurte com molho de caramelo
6h
Gelado de chocolate e framboesa
8h
Gelado de amêndoa
8h
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Gelado de doce de leite condensado
14h
Gelado de mirtilo
8h
Gelado de cheesecake
13 Std.