Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g atum fresco cortado em cubos, semicongelado
- 100 g cebolo
- 20 g filetes de anchova, em óleo escorridos (4 unid. aprox.)
- 1 c. chá de pimenta rosa
- Azeite q.b. p/ untar
- Manteiga q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 256.4 kJ / 61.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschetta de espargos e ovos quentes
40min
Barritas de cereais
55min
Bolachas do advento
8 Std. 40 Min
Bolachas de frutos secos
50min
Spring rolls com molho picante
25min
Embrulhos de espinafres, ervilhas e cogumelos
Brak ocen
Barras de cereais com alperce
30min
Patê de feijão branco e pimentos
1h 10min
Barrinhas de peixe
2h 30min
Salada de trigo com pimentos e azeitonas
30min
Húmus de cenoura
15min
Tortilhas com molho de tomate e pimentos gratinado
20min