Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g atum fresco cortado em cubos, semicongelado
- 100 g cebolo
- 20 g filetes de anchova, em óleo escorridos (4 unid. aprox.)
- 1 c. chá de pimenta rosa
- Azeite q.b. p/ untar
- Manteiga q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 256.4 kJ / 61.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de salmão, espargos e ervilhas
30 min
Puré de grão com filetes de linguado
24h
Calzones de espinafres e alcachofra
2h
Hambúrgueres de arroz
40 min
Húmus de cenoura
15 menit
Quiche de três tomates
1h 5min
Pão árabe sem glúten
1h 50min
Húmus de tomate e feijão-branco
5 menit
Tarte de beterraba e favas
1h 30min
Piza de feijão-verde e pesto
1h 45min
Húmus de amêndoa
10 min
Kimchi em tortilhas
96h