Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g pistácio s/ casca
- 140 g sobras de pão cortado em pedaços
- 10 g manjericão
- 120 g leite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 50 g talo de aipo
-
60
g bolbo de aipo cortado em pedaços
lub 60 g nabo cortado em pedaços - 50 g manteiga
- 500 g carne de vaca picada
- 250 g carne de porco picada
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ laranja, só a raspa
- 2 ovo
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 550 g massa folhada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 555 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Massa rica com vitela
50 min
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55min
Crepes com recheio de espargos
50 min
Terrine de fígados e carne picada
13 Std.
Pudim de crepes com frango
1h 25min
Pão de batata e nozes
15 Std. 40 Min
Bolo Alasca
8h
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
35 Min
Almôndegas de frango em slow cooking com batatas
2h 10min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1 Std. 40 Min
Peitos de frango com espumante e legumes gratinados
1h 5min
Lombo de porco recheado
1 Std. 30 Min