Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Islas flotantes
- 2 cucharadas de caramelo líquido
- 70 g de azúcar
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de agua
Crema inglesa
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de leche
- 90 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marquesa de chocolate
2 Std. 45 Min
Flan de dulce de leche
6h 10min
Flan de París con merengue
10h
Sabayón clásico (Espesar)
15min
Crema catalana
40 Min
Merengue suizo
10 min
Sabayón
15min
Dulce de leche
2 Std. 50 Min
Merengue italiano
20 min
Pavlova
5h 20 min
Crème brûlée
4h 30 min
Crema de limón (Lemon curd)
25 min