![Islas flotantes Islas flotantes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74315C15-BDD6-4285-98EF-C1B8C9F2D893/Derivates/D6A6DF4A-D8A8-403A-B1F5-EBB4111C85EF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Islas flotantes
- 2 cucharadas de caramelo líquido
- 70 g de azúcar
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de agua
Crema inglesa
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de leche
- 90 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Merengue italiano
20 min
Crema de caramelo
2h 10min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min
Sabayón clásico (Espesar)
15 min
Sabayón
15 min
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Bavaroise de naranja
5h 15 min
Marquesa de chocolate
2 Std. 45 Min
Crème brûlée
4 Std. 30 Min
Sabayón
15 min