Macarons salés à la mousse de chou-fleur et au caviar

1.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz.
24 morceaux

Składniki

Amandes et sucre glace
  • 95 g d'amandes en poudre
  • 95 g de sucre glace
  • 500 g d'eau
  • 50 g de vinaigre
Meringue italienne
  • 75 g de sucre
  • 20 g d'eau
  • 2 blancs d'œufs à température ambiante
  • 1 c. à soupe de colorant alimentaire noir, sous forme de poudre
Mousse de chou-fleur
  • 3 feuilles de gélatine environ 5,5 g
  • 1 blanc d'œuf
  • 1 pincée de sel
  • ½ échalote
  • 1 c. à soupe de vin blanc
  • 25 g de chocolat blanc en pastilles
  • 200 g de bouquets de chou-fleur
  • 225 g de crème 40% teneur en graisse
Finition
  • 30 g de caviar (opcjonalnie)
  • feuille d'or comestible (opcjonalnie)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Sód 20.3 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 396.5 kJ / 94.8 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...